FAQ

Wij hebben de mogelijkheid om de eezee rider® scooters bij u te komen ophalen en weer terug te brengen tegen een vergoeding die gelijk staat aan de benzine kosten, neem vooraf contact met ons op en we kunnen u een prijs geven wat het kost om het artikel bij u op te halen.

Het is moeilijk te zeggen hoelang een accu mee gaat omdat het zeer afhankelijk is hoe deze behandeld word. Na gebruik van 1 jaar word het duidelijk hoe goed de accu behandeld is.

 • We raden u aan om minimaal 1x per 3 weken de accu een paar uur aan de lader te hangen als de scooter niet gebruikt wordt en te zorgen dat hij rond de 70% vol blijft zitten. Tevens word afgeraden om de accu op te laden bij koude temperaturen. Het beste is als u de accu langere tijd niet gebruikt te zorgen dat hij rond de 70% vol blijft.
 • Rij de accu niet elke keer helemaal leeg, beter voor een lithium accu is om te laden zodra de accu voor een kwart vol is. Een lithium accu heeft geen geheugen, maar kan er niet goed tegen dat hij iedere keer helemaal ontladen wordt.
 • Laat uw accu nooit langer aan de lader liggen dan noodzakelijk is. Op de bijgeleverde lader is een rood lampje zichtbaar als deze aan het opladen is.  Zodra de accu vol is zal dit lampje groen kleuren. Zodra het groene lampje zichtbaar is kunt u het beste ook de lader van de  accu afhalen!

Een WA verzekering kost ongeveer rond de €65,00 per jaar, dat is de minimale verzekering die u nodig heeft.

Wilt u de eezee rider® scooter ook tegen diefstal verzekeren dan liggen de kosten rond de €130,00 per jaar, afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij.

 • De uitgebreide garantie voorwaarden kunt u hier vinden
 • Wij doen alle reparaties en onderhoud zelf in onze werkplaats of – indien mogelijk  –  bij u op locatie.
 • Mocht er tijdens de garantie periode iets niet goed zijn aan uw eeezee rider® scooter, neem dan direct contact met ons op zodat we een afspraak kunnen maken over de garantie afwikkeling.
 • De elektrische voertuigen hebben ook onderhoud nodig, zij het zeer beperkt. De eerste servicebeurt dient te geschieden bij een kilometerstand van 300 kilometer, deze servicebeurt is gratis. Er wordt gekeken of er geen bouten/moeren enzovoort los gelopen zijn en of alles goed op elkaar ingewerkt is. Tweede servicebeurt bij 2500 kilometer. Overige servicebeurten: Om de 2500 kilometer of ieder jaar
 • Omdat de e-scooter met lithiumaccu’s nóg milieuvriendelijker is dan de versie met loodaccu’s, heeft de Nederlandse overheid besloten dat deze bedrijfsinvesteringen in aanmerking komen voor een aantrekkelijke belastingaftrek. Meer informatie over deze regeling kan hier gevonden worden.
 • Naast de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), zijn er ook de zogenaamde MIA-regeling (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil-regeling (Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen) welke beiden als doel hebben om Nederlandse ondernemers te stimuleren om te investeren in een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. De hoogte van het aftrekbedrag is afhankelijk van het bedrag dat de ondernemer betaalt aan inkomsten- of vennootschapsbelasting.
 • Om in 2020 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)  moet u een bedrag van meer dan € 2.500,- investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. Wat vervolgens uw investeringsvoordeel exact is hangt sterk af van uw bedrijfsvorm. Het is daarom raadzaam om uw accountant te raadplegen wat uw werkelijke investeringsvoordeel is.

 • Met de MIA profiteert u van een milieu-investeringsaftrek van 13,5% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De eezee rider® scooters vallen in de Milieulijst onder; B 3118

 • Met de Vamil kunt u 75% van de investering op een willekeurig moment afschrijven. Het is dus mogelijk om dit percentage al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af.  

Door af te schrijven in het jaar waarin u dat het beste uitkomt, vermindert u de fiscale winst. U hoeft over het jaar dat u meer afschrijft minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen. Uiteraard valt er dan in latere jaren minder af te schrijven. Maar u boekt wel een liquiditeit- en een rentevoordeel doordat het betalen van belastingen naar de toekomst wordt verschoven. Ook kan het voordelig zijn de belasting te betalen in jaren waarin u veel winst maakt. U kunt dan in lagere belastingpercentages terecht komen. Voor Vamil is in 2020 een budget van €25 miljoen beschikbaar.           *Formeel gezien hoeft u MIA/ Vamil niet aan te vragen, maar moet u melding maken van uw voornemen MIA/ Vamil toe te passen in uw belastingaangifte. (Het is aan te raden dit i.o.m. uw accountant te doen)

Hoe werkt de subsidieregeling?
Het aanvragen van MIA en Vamil is heel eenvoudig. De ondernemer hoeft slechts één dubbelzijdig formulier in te vullen. Voor het aanvragen van MIA en Vamil is geen accountantsverklaring nodig. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • De aankoper van een elektrische scooter betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting
 • De aankoper van een elektrische scooter stuurt een ingevuld aanvraagformulier binnen drie maanden na aankoop naar Bureau IRWA in Breda (het adres staat op het meldingsformulier dat vindbaar is op de website van Agentschap NL).

Het aanvragen van MIA of Vamil kan alleen gedaan worden door de aankoper van de elektrische scooter. Wij als dealer kunnen daarom geen partij zijn bij de aanvraag, noch garantie geven voor het slagen van de aanvraag.

Zie verder ook:

 

 

Samenvatting

Om in aanmerking te komen voor MIA of Vamil, moet u voldoen aan de volgende algemene voorwaarden:

 • U bent ondernemer in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of een van de BES-eilanden en u betaalt inkomsten- of vennootschapsbelasting.
 • U investeert in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst staat die geldt op de datum waarop u zich tot de investering verplicht.
 • Voor een investering in 2020 geldt de Milieulijst 2020.
 • Het bedrijfsmiddel voldoet aan de eisen die de Milieulijst aan de investering stelt.
 • U zorgt voor vergunningen of certificaten als de omschrijving op de Milieulijst dit vereist.
 • U meldt het bedrijfsmiddel op tijd bij RVO (hoofdregel: binnen 3 maanden na de opdracht tot levering).
 • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
 • De te melden investeringskosten voor het bedrijfsmiddel bedragen minimaal € 2.500.
 
Scroll to top